Monday, February 28, 2011

"Kadınların Altın Yılı Olabilirdi"

(Maria Teressa di Filippis)


Formula 1 dünyasının en önde gelen yorumcularından biri olan James Allen, kendine ait blogda F1'de kadınlarla ilgili ilginç bir makale paylaştı.

Ferrari Academy'e bayan pilot adayı arandığı haberinden yola çıkan Allen, konuya farklı bir açıdan bakıyor ve şu ifadeleri kullanıyor: "Bu sezon itibariyle, KERS ve arka kanatların da katılmasıyla pilotların önündeki panelde idare etmeleri gereken birden fazla düğme ortaya çıktı. Bu da pilotların aynı anda birden fazla şeyi düşünmelerini gerektiriyor"

"Pilotların bu duruma alışmakta zorlandığını biliyoruz. Öyle ki, önde gelen pilotlardan biri, Barcelona'daki testler sırasında takım telsizinden üst üste gelen talimatlara karşılık olarak 'Beyler yalnızca iki elim var!' cevabını vermiş"

"Hepimiz biliyoruz ki, aynı andan birden fazla şey düşünme işinde kadınların erkeklere mutlak üstünlük sağlıyorlar. Yani, bu sezon kadın pilotlar için altın bir sene olabilirdi"

Biz de F1 tarihindeki kadın pilotlara göz atalım istedik...

Şampiyona tarihinde 5 kadın pilot yarıştı: Maria Teresa de Filippis, Lella Lombardi, Divina Galica, Desiré Wilson ve Giovanna Amati.

F1 tarihinde şampiyonada start alan ve damalı bayrak gören ilk kadın İtalyan Maria Teresa de Filippis. Yıl 1958 ve 1959.

En fazla start alan isim ise Lella Lombardi, 17 kez start gördü ve
1975 yılında İspanya GP'de kadınlar adına kaydedilen ilk puanı aldı.

En fazla kadın pilotun start aldığı yarış ise 1976 İngiltere GP idi. Gridde 2 kadın pilot vardı: Lella Lombardi ve Divina Galica...

No comments:

Post a Comment