Saturday, February 26, 2011

"Melbourne'e Kadar Sorun Kalmayacak"


Mercedes takım patronu Ross Brawn, Barcelona’daki ilk testlerden memnun ayrıldıklarını söyledi.

“Günlük test mesafemizi 500 km’e kadar çıkarttık ki bu önceki testlerden %50 daha fazla mesafe kat ettiğimiz anlamına geliyor. Nico ve Michael lastiklere ve araca göre sürüş stillerini geliştirme fırsatı bulmaya başladılar. Hem pilotlarımız hem de ekibin geri kalanı Barcelona’dan memnun ayrıldık” diye konuşan Brawn, soğutma sisteminde yaşanan sorunu da aşacaklarını söyledi.

Brawn, “Soğutma sisteminde yaşanan sorun normal geliştirme sürecinde beklemediğimiz bir durumdu ve testlerdeki performansımızı etkiledi. İlk yarışa kadar bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

Oldukça basit bir spesifikasyonla hazırlanmış otomobil ile lansman yapmanın ve testlerde geliştirmelere odaklanmanın taktiksel bir seçim olduğunu ifade eden Ross Brawn, ilk testlerdeki düşük performansı da bu taktiksel seçimin bir sonucu olduğunu ancak Barcelona’ya kadar büyük ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.

Bahreyn yarışının ertelenmesinin sonucu olarak sezonun iki hafta geç başlamasının takımlar için çok büyük bir fark yaratmayacağı görüşünü dile getiren İngiliz patron, “Bahreyn’in farklı öncelikleri var ve bunlar çözümlenmeden ülkede yarış düzenlemek büyük bir hata olurdu. Doğru karar verildi. Avustralya’ya kadar oluşan iki haftalık zaman verilerin toplanması ve ön hazırlıklar için iyi olacak ancak büyük bir fark yaratmayacak” ifadelerini kullandı.

No comments:

Post a Comment