Thursday, February 24, 2011

Erteleme Takımlara Nefes Aldıracak


Bahreyn'de yapılması gereken ancak halk ayaklanması sonrası ertelenen ilk yarış, Formula 1 takımlarına yeni sezon hazırlıkları için 10 gün kazandırdı.

Başta, 2011 otomobilinin lansmanını geç yapan McLaren olmak üzere tüm takımların araçların geliştirmeleri için bu ekstra zamanı mümkün olduğunca verimli kullanmaya çalışacakları belirtiliyor.

Sezona çok hızlı bir giriş yapması beklenen Red Bull'un takım patronu Christian Horner, "Sezonun 10 gün geç başlaması performanslar açısından çok büyük bir fark oluşmayacak. Ancak bizim için bu durum farklı bir avantaj oluşturuyor. Uzun düzlüklerde Renault motoru çok güçlü değil ve sezona Bahreyn'de başlamamak Red Bull için olumlu bir durum" dedi.

Mercedes Motor Sporları Direktörü Norbert Haug ise otomobil üzerinde çalışmak için kazandıkları bu zamanın kendileri için şans olduğunu belirtti: "Normal şartlarda sezonun son hazırlıklarını yapmamız gereken bu dönemde eksiklerimiz üzerinde çalışma şansı yakalamış olduk. Bize nefes aldıracak bir 10 gün olacak"

No comments:

Post a Comment